Ateliere STEaM – Robotică și Programare (grupa nr. 1)

Vanzarea pentru acest eveniment s-a terminat pe data de 26 februarie 23:59.

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa și www. ȘcoalaIT.ro vă invită să îi aduceți pe cei mici la atelierele STEaM de Robotică și Programare. În cadrul acestui atelier copiii vor experimenta lucrul cu piese robotice, accesorii și subansambluri robotice. La fiecare lecție au ocazia de a afla lucruri noi din istorie, fizică, chimie, biologie, totul într-o formă interactivă, alături de roboții modulari Fable de la Shape Robotics.

Participând la atelierele de weekend, micuții își vor putea forma un model de organizare mentală care îi va ajuta să abordeze mai simplu și mai clar situațiile, indiferent că este vorba despre rezolvarea unui exercițiu matematic sau realizarea unei compuneri. De asemenea, copiii vor învața încă de pe acum să ia decizii responsabile și să înțeleagă efectul lor pe parcursul derulării acțiunilor planificate.

Atelierele de STEaM sunt realizate într-o manieră veselă, relaxantă, cu mulți roboți și accesorii robotice. Lucrăm cu roboți educaționali de diverse forme și cu funcții multiple, învățam să îi programăm dar și construim subansambluri robotice.

Experimentăm și învățam!

Grupa de vârstă:

Programul este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 13 ani.

Perioada de desfășurare:

Atelierele se desfășoară duminica, în Sala Atelier a Muzeului Antipa, între orele 10:15 – 11:15.

 

Succesiunea modulelor este următoarea:

Modul I

22 ianuarie 2023 – 5 februarie 2023

Tema 1 (22 ianuarie 2023):  Remote control

Luăm primul contact cu roboții Fable și învățăm cum să îi programăm. În acest laborator, pe lângă controlul brațului robotic folosind calculatorul, vom învăța și cum să controlăm un braț robotic folosind… alt braț robotic!

 

Tema 2 (29 ianuarie 2023): Trasul la țintă

Ne folosim de brațul robotic Fable pentru a face un concurs de acuratețe și precizie. Vom programa roboții pentru a arunca mingi de ping-pong la țintă prin

diferite metode. Roboții vor fi accesorizați cu elemente compuse chiar de către cursanți.

 

Tema 3 (5 februarie 2023): Autodetecție

Facem cunoștință cu robotul Fable Spin, un robot cu ajutorul căruia vom simula un rover pe o planetă. În cadrul acestui laborator vom programa robotul sa poată fi controlat din taste, dar vom folosi senzorii de distanță pentru a detecta un obstacol și pentru a opri roverul înainte de impactul cu acesta.

 

 

Modul II

12 – 26 februarie 2023

Tema 1 (12 februarie 2023):  Robotul gândește?

În acest laborator vom lăsa robotul să ia singur decizii în funcție de ce se întâmplă pe terenul de joacă. Vom crea un program prin care robotul să se poată deplasa autonom și imprevizibil pentru om, utilizând senzorii aflați pe acesta pentru a detecta obstacole și chiar culoarea acestora. Deplasarea și reacțiile robotului vor fi infuențate de rezultatele citite de către senzori.

 

Tema 2 (19 februarie 2023): Mesaje invizibile

Știai că poți dezactiva un robot doar uitându-te la el? Serios, dar trebuie să te uiți la el cu un alt robot:). Modulele Spin de la Shape Robotics pot trimite mesaje invizibile între ele, iar noi, în acest laborator, ne vom folosi de asta pentru a crea un mare concurs în care ultimul robot, rămas pornit, câștigă!

 

Tema 3 (26 februarie 2023): MEGA-robotul

Cu ajutorul modulelor Fable de la Shape Robotics vom combina roboții Spin și Joint, alături de accesorii și module printate 3D, pentru a crea un mega-robot, mai puternic și cu mai multe funcții. Vei detecta obstacole, vei putea sorta piese după culoare, vei experimenta cum folosește un Rover o șurubelniță în spațiu.

 

 

Înscrierea copiilor se face prin formularul https://antipa.ro/rezervari/ , în limita a 14 locuri/grupă.

 

După completarea formularului de rezervare (https://antipa.ro/rezervari/ ), veți primi un email de confirmare a rezervării locului, iar apoi veți putea achita online taxa de participare prin: https://antipa.goticket.ro/ .

Rezervarea fermă a locului se transmite doar după achitarea taxei de participare.

Pentru formarea unei grupe, este necesar un număr de minimum 4 participanți.

 

Taxa de participare:

Taxa de participare se poate achiziționa online pe https://antipa.goticket.ro  și în reteaua GoTicket.ro

— Modulul I – 180 lei/participant;

— Modulul I – 330 lei/ doi frați;

— Modulul II – 180 lei/participant;

— Modulul II – 330 lei/ doi frați;

— 1 ședință – 70 lei/participant.

 

Sponsor principal : MOL România