Școala de Vară la Antipa – Modul 7 – Raci, crabi, crevete și … alte vedete

Vanzarea pentru acest eveniment s-a terminat pe data de 4 august 12:15.

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe copiii cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani să pășească în fascinanta lume a cunoașterii științifice, ghidați de specialiștii Muzeului!

Timp de 7 săptămâni, între 19 iunie și 4 august 2023, tinerii naturaliști care vor urma cursurile Școlii de Vară de la Antipa vor fi implicați în activităţi de cunoaştere şi de ocrotire a naturii, prin întâlniri directe cu cercetătorii care lucrează în Muzeu. În această perioadă, vom organiza 7 module speciale care vor avea loc de luni până vineri, între orele 10:15 și 12:15, atât în Sălile Atelier cât și în grădina Muzeului și parcurile din București.

 

Modul 7: 31 iulie – 4 august 2023

Raci, crabi, un crevete și … alte vedete (coordonatori: Dr. Ana-Maria Petrescu și Drd. Maxim-Jean Bâlcu)

 

Prin izvoare, lacuri, peșteri, mlaștini și galerii în nisip, oriunde există un ochi de apă și hrană din abundență, vom întâlni acești cavaleri în armură, cu antene precum halebardele și abilitățile unui înotător olimpic. Nu de multe ori am stat la umbra unui copac, lângă o apă frumos curgătoare, neștiutori de lumea bogată ce sălășluiește în adâncimile întunecate.

Cu ajutorul cercetătorilor pasionați vom învăța despre rolul crustaceelor ca sursă importantă de hrană, despre frumusețea lor ce depășește de multe ori rolurile decorative din  acvaristică, precum și importanța lor culturală. Portretizați ca întruchipări ale celui rău sau întâlniți pe stemele orașelor, racii sunt poate printre cele mai cunoscute grupe  de crustacee din lume. Numărul total al crustaceelor marine poate fi estimat la aproape zece milioane. Dintre acestea foarte puține sunt cunoscute în prezent. Ce detalii ale biologiei lor le face să devină printre cele mai adaptate la aceste medii de viață, dar și potențialul unora de a deveni specii invazive, la toate aceste întrebări vom încerca să răspundem împreună.

Împreună cu Dr. Ana-Maria Petrescu și Drd. Maxim-Jean Bâlcu, coordonatorii acestui modul, cursanții vor petrece o săptămână pe tărâmul subacvatic plin de animale misteriose adaptate la această viață. Vom  cerceta și vom afla informații despre aceste viețuitoare cu carapace și antene, ce trăiesc în abisul oceanelor, dar și în Marea Neagră.

 

Înscrierea participanților :

 

Înscrierea copiilor se face prin formularul https://antipa.ro/rezervari/ în limita a 15 locuri/grupă.

După completarea formularului de rezervare (https://antipa.ro/rezervari ), veți primi un email de confirmare a rezervării locului, iar apoi veți putea achita online taxa de participare prin: https://antipa.goticket.ro/   .

Rezervarea fermă a locului se transmite doar după achitarea taxei de participare.

Pentru formarea unei grupe, este necesar un număr între 6 și 8 participanți.

Taxa de participare:

Taxa de participare se poate achiziționa online pe https://antipa.goticket.ro și în reteaua GoTicket.ro

— Modul – 260 lei/participant.

În cazul în care se dorește factură fiscală, aceasta se poate solicita în termen de 3 zile din momentul achiziției taxei de participate pe adresa de e-mail info@antipa.ro .

Sponsor principal : MOL România